Nieuwe Helmen actie "het fietsenhuis Theo Aben" en "TOS"!

Maandag 11 februari 2019

Afgelopen donderdag 7 februari zijn de 1e serie helmen besteld, diegene die voor donderdag 17:00 zijn geweest kunnen de helm nu bij  het fietsenhuis Theo Aben ophalen.

Met vriendelijke groet,

Fons Aben

Zes jaar geleden is de helmenactie bij de TOS georganiseerd in samenwerking met het fietsenhuis Theo Aben. Er zijn toen 64 helmen geleverd.
Advies is om de helm direct te vervangen bij een valpartij en bij normaal gebruik na  zo'n 6 jaar, door UV straling, zweet en de gebruikte materialen verliest de helm zijn dempingskracht. Bij een valpartij beschermt de helm dan niet meer voldoende. De technologie heeft de afgelopen jaren ook niet stil gestaan, er zijn nu ook veiligere helmen dan 6 jaar geleden.

In samenwerking is het fietsenhuis Theo Aben op zoek gegaan naar een geschikte opvolger.
De opvolger voor de huidige helm is niet één helm geworden, maar drie verschillende helmen. Het zijn allemaal helmen met het MIPS systeem.

Je hebt de keuze uit 3 helmen:
Optie 1: Bontrager Starvos MIPS, een racefiets helm (eigen bijdrage € 25)
Optie 2: Bontrager Quantum MIPS, een mtb & racefiets helm (eigen bijdrage € 35)
Optie 3: Bontrager Rally MIPS, een mountainbike helm (eigen bijdrage € 55)

De helmen zijn vanaf donderdag 31 januari te passen bij Het Fietsenhuis Theo Aben

De helm is te bestellen bij het fietsenhuis Theo Aben. Ga even langs om de helm te zien en te passen,
ZWART en ROOD zijn de kleuren van het TOS tenue vandaar dat leden mogen kiezen uit deze twee kleuren!

Op alle helmen van Bontrager zit de 1 year Crash Replacement Guarantee
Met onze Crash Replacement Guarantee vervangen we in het eerste jaar na aanschaf gratis je helm als hij beschadigd is geraakt bij een val. Ga met de helm naar Het Fietsenhuis Theo Aben. Breng de originele kassabon mee, een beschrijving van het incident en je krijgt een nieuwe helm.

Optie 1: Bontrager Starvos MIPS (eigen bijdrage: €25)

De Starvos MIPS biedt volop comfort voor wielrenners dankzij de eersteklas bescherming, de verkoeling en een comfortabele pasvorm voor een groot aantal hoofdmaten. De helm is beschikbaar in 2 kleuren:
Rood (in de maten S-M-L) en in het Zwart (in de maten S-M-L-XL)

De Bontrager Starvos MIPS kost € 89,99 Het Fietsenhuis Theo Aben heeft een aanbieding gemaakt. De helm kost dan nog € 50 de TOS betaald € 25 en de eigen bijdrage is dan € 25.

Starvos Productinformatie
  1. MIPS-systeem voor hoofdbescherming
  2. Met het Boa-sluitsysteem kunnen rijders hun helm eenvoudig met één hand vastzetten en afstellen.
  3. In-mold composietskelet verhoogt de sterkte van de helm en maakt grotere ventilatieopeningen mogelijk
  4. Zachte, comfortabele, vochtafvoerende en wasbare helmvoering
  5. FlatLock riemverdelers maken het verstellen van de helmriempjes een stuk eenvoudiger door een vaste positionering
  6. Interne verzonken luchtkanalen zorgen voor een luchtstroom over je hoofd, zodat je koel en droog blijft
  7. Reflecterende elementen achterop de helm
  8. Crash Replacement Guarantee - in het eerste jaar na aankoop gratis vervanging als de fietshelm beschadigd is geraakt bij een val.

Optie 2: Bontrager Quantum (eigen bijdrage € 35)

De Quantum is een veelzijdige allround fietshelm met verhoogd comfort en gemakkelijk verstelbaar Boa-systeem geeft je precies wat je nodig hebt, zonder overbodige franje. Geschikt voor race & mountainbike. Verkrijgbaar in de kleur zwart (in de maten S-M-L-XL)

De Bontrager Starvos MIPS kost € 109,99 Het Fietsenhuis Theo Aben heeft een aanbieding gemaakt. De helm kost dan nog € 60 de TOS betaald € 25 en de eigen bijdrage is dan € 35.

Starvos Productinformatie
  4. Zachte, comfortabele, vochtafvoerende en wasbare helmvoering
  7. Gemakkelijk te verwijderen vizier

Optie 3: Bontrager Rally (eigen bijdrage € 55)

De Rally is de helm voor mountainbikers, de doorlopende helmschaal biedt extra bescherming voor het achterhoofd. Veel comfort en gemakkelijk te verstellen BOA systeem geeft je precies wat je nodig hebt. Met het Blendr-bevestigingssysteem integreer je eenvoudig accessoires voor montage van een GoPro-camera en Bontrager-verlichting. Verkrijgbaar in de kleur zwart (in de maten S-M-L)

De Bontrager Rally MIPS kost € 149,99 Het Fietsenhuis Theo Aben heeft een aanbieding gemaakt. De helm kost dan nog € 80 de TOS betaald € 25 en de eigen bijdrage is dan € 55.

Rally Productinformatie
  1. MIPS-systeem voor hoofdbescherming
  2. Met het Boa®-systeem kun je makkelijk en veilig met één hand je helm afstellen en vastzetten
  3. Met het Blendr-bevestigingssysteem integreer je eenvoudig accessoires voor montage van een GoPro-camera en Bontrager-verlichting
  4. De doorlopende helmschaal biedt extra bescherming van het achterhoofd
  5. Een in-mold composietskelet vergroot de sterkte van de helm en maakt grotere ventilatieopeningen mogelijk
  6. FlatLock riemverdelers maken het verstellen van de helmriempjes een stuk eenvoudiger door een vaste positionering
  7. Interne verzonken luchtkanalen zorgen voor een luchtstroom die je hoofd koel en droog houdt

MIPS (Multi-directional Impact Protection System) is ontwikkeld door hersenchirurgen en -wetenschappers en op basis van jarenlang onderzoek; het systeem biedt in combinatie met het zelfbeschermend vermogen van de hersenen een betere bescherming bij klappen op het hoofd vanuit verschillende hoeken. zie video hier op de site.