Land van Cuijk

Grenspalenklassieker 2022


Grenspalenklassieker Logo

 

ELKE PAAL HEEFT ZIJN VERHAAL


Pedaalridders opgelet, want na de succesvolle edities van 2021 vindt komend voorjaar de 2e reeks Grenspalenklassiekers plaats! Op de racefiets of op de gravelbike, die keuze is aan jou. De Grenspalenklassieker lijkt een ontbering met alle elementen uit de voorjaarsklassiekers, ware het niet dat de wachters van dit grensgebied je keer op keer warm welkom heten. Op hun cementen sokkel, stevig en ferm, laten de robuuste jongens je met trots weten dat je grensoverschrijdend rijdt. Waar ze staan en welk verhaal erachter schuilt? Dat is aan jou om te ontdekken!

 

WELKE TOERTOCHT(EN) FIETS JIJ?

 

16 april

Toertocht Limburg

 

VERSLA DE LIMBURGSE HEUVELS IN HET VROEGE VOORJAAR


De lentezon heeft intrede gedaan in het zuiden. De winterkilometers werpen vandaag zijn vruchten af. De eerste klassieker van deze drieluik gaat tenslotte van start. Komend jaar hebben we een nieuwe start/finish locatie bij Fort Eben Emael, tot 1940 een belangrijke verdedigingslinie tegen een militaire dreiging van de Duitsers.
 

14 mei

Toertocht Brabant

 

DOORKRUIS DE STRADE BIANCHE
VAN BRABANT


Honderden mensen zijn je voorgegaan langs deze omstreden route. Zij, zoekend naar een doorgang om de grens tussen oorlog en vrede te overbruggen. Levend hun doel, de ‘finish’ te bereiken. Ja, de tweede Grenspalenklassieker kent naast een schitterende hedendaagse kant voor jou als fietser, ook een duistere schaduw waarin zeker duizend mensen de dood vonden. Bekleed je rijwiel met profielbanden, lycra om je lijf, trek je fietsschoenen aan en treed in de voetsporen van de mensen die de Eerste Wereldoorlog probeerden te overleven door neutraal Nederland te bereiken.
 

11 juni

Toertocht Zeeland

 

TROTSEER DE WIND, GRAVEL EN KASSEIEN OP WEG NAAR EEUWIGE ROEM


Op naar de bekroning tot Grenspalenkoning der Lage Landen. Om die ere titel te verdienen moet je nog 155 echte wielerklassieker kilometers verslaan. Nu horen we je denken: ,,Ha lekker makkelijk over het vlakke land.’’ Nou, forget it. Kasseien, gravel en windvlagen zijn immers gratis bergen, en laat Zeeuws Vlaanderen nou rijk zijn aan deze wegen met een zeebries die uitdagende vormen kan aannemen. Trouwens, over ‘het weer’ gesproken: ,,Dit is wéér een totaal andere tocht dan de twee voorgaande’’, verzekert Jos van Emden.

Meer info