Land van Cuijk

Fietsweekend Brummen 2023

ALLES WERKTE MEE TIJDENS HET ZEER GESLAAGDE FIETSWEEKEND VAN DE TOS

Op de eerste dag van september stonden 18 leden van de TOS te trappelen van ongeduld om te kunnen beginnen met hun rit naar het mooie Brummen. Dat wil zeggen: 13 sportievelingen die met de racefiets gingen en 5 mountainbikers. Zij vertrokken met een busje met daarin de boodschappen voor het weekend en een auto met aanhanger. Op die aanhanger ook weer enkele stoere mountainbikes.


Iedereen had er veel zin in, dat was wel duidelijk. Toch was er één onzekere factor: de weersverwachting was niet al te best met maar liefst 90% kans op regen. Achteraf viel dat allemaal gelukkig heel erg mee (sterker nog: we bleven de regen voor en er viel overdag geen druppel) Het was niet zo dat de zon uitbundig scheen, maar het bleef droog en dat was al helemaal prima.


Nadat de wegfietsers waren vertrokken, vertrokken ook de mountainbikers: zij zorgden ervoor dat alle etenswaren alvast in de koelkasten werden gezet. Daarna gingen zijn ook op pad voor hun eerste rondje.

 
De 12 mannen én één vrouw (Maria) kenden een voortvarende reis en twee pauzes en 140 km later arriveerden ze rond 16:15 uur in Brummen. John Geerts had voor het hele weekend de routes gemaakt (perfect!). Henk de Kleijne had de routes gemaakt voor de mountainbikers.Op het terrein van de voormalige Michaelshoeve in Brummen namen we onze intrek in een groot gebouw waar al snel overeenstemming werd bereikt over wie waar zou gaan slapen. Maar eerst werd er gegeten (traditiegetrouw is dat op de dag van aankomst altijd Chinees) en later werden de vermoeienissen weggespoeld met wat te drinken.


Op zaterdag werd er eerst gezellig ontbeten, waarna ieder zich ging klaarmaken voor de tocht van die dag.Voor de mountainbikers was dat een mooie route in de omgeving. De deelnemers op hun racefiets hadden een ronde van ongeveer 120 km. Opnieuw was dit een prachtige route onder geweldige omstandigheden: het zonnetje brak in de loop van de middag door en veel wind was er niet. Rond 16 :00 uur was iedereen weer terug. Na een filmopname met drone van Robert kon er weer gerust worden. Dit keer stond er pizza op het menu.


Moe maar heel voldaan zocht iedereen ’s avonds zijn/haar bedje weer op.
Zondag was alweer de laatste dag van het TOS-fietsweekend. Dat betekende dat na het ontbijt de racefietsers konden vertrekken. Het huisje werd intussen weer schoon achtergelaten door de MTB-groep. Dit ging nu vanaf het vertrek in twee groepen. In Zeddam werd er geluncht, waarna de laatste kilometers van het weekend werden aangevangen. Rond 15:45 uur was ook de laatste groep weer terug in Sint Anthonis.We kunnen weer terugkijken op een super sportief, gezellig en fantastisch TOS-weekend onder ideale omstandigheden: prachtig weer, weinig wind en geen ernstige ongelukken (een valpartijtje hier en daar houd je toch).

Namens de organisatie:
Herman van Iersel
Hans Willems
‹ Terug naar Foto's