Land van Cuijk

Fietsweekend Buitenman, Lage Mierde 2019


TOS-clubweekend!

Fietsweekend Buitenman, Lage Mierde 2019

Een zeer geslaagd weekend en voor herhaling vatbaar.

De organisatoren, Herman van Iersel, Hans Haerkens, Hans Willems en Rob Peters bedankt voor deze prachtig georganiseerde weekend.

Fietsweekend Buitenman, Lage Mierde 2019 

Verslag van de MTB-ers

Fietsweekend Buitenman, Lage Mierde 2019

"Met drieën hadden we het voornemen om zaterdags niet met de racefiets maar met de MTB op pad te gaan,
We hadden de marathon van Ravels (80Km) in de navi geladen en gingen op pad. De start verliep droog maar na 2 km moesten we een keuze maken, of de ronde links-, of rechtsom te doen.
De keuze viel op linksom wat achteraf een goede beslissing blijkt te zijn geweest.
Na 3km had Erik en Jan het water al in de schoenen staan, Andy had zijn winterlaarsjes aan en hield droge voeten .
In het plaatsje Ravels kwamen we op een erg mooie aangelegde MTB baan terecht, die pakte we mooi mee als bonus, Na 35km hebben we een lekker broodje met koffie gescoord. Daarna weer de rit hervat, het trok een beetje dicht maar we hebben het droog gehouden. Het parcours was door de regenval van s’nachts best zwaar geworden, de makkelijk gangbare paadjes werden modderzuigers voor de Mtb-bandjes.
Na ongeveer 60km kwamen we langs een oude vuilnisbelt waar ook een zeer technisch en pittig rondje was aangelegd (het dak van Netersel), Andy heeft een stuk gefietst , Erik en Jan even in de ruststand. In het kleine plaatsje Netersel even een bakkie koffie gescoord en op weg naar het laatste stuk van de route, dit werd nog een pittig stuk, we moesten door veenbos heen, daar stonden plassen water tot aan de trappers en er was geen ontkomen aan natte voeten.
We waren blij dat we de harde weg in zicht kregen waar we onze tocht waren begonnen.
Bij terugkomst in het huisje konden wij gelukkig de fietsen schoonspuiten en daarna waren we zelf aan de beurt voor een heerlijk warme douche en de kleding even uitgespoeld werd van alle modder.
Het was een erg mooie rit, de teller stond op het einde op 90km."

Jan, Andy &  Erik
‹ Terug naar Foto's