Land van Cuijk

Fietsweekend Vijlen 2022


TOS-clubweekend!

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni was het jaarlijkse fietsweekend van de TOS. Dit jaar was er gekozen om naar de Limburgse heuvels te gaan en dus vertrokken vrijdagochtend zeven TOS-sers vol goede moed op de racefiets richting Vijlen, het hoogst gelegen kerkdorp van Nederland. Echter pas nadat alle tassen en boodschappen in de bus waren geladen. Deze werd gereden door Andy, met Henk als navigator. 
De wielrenners reden in hoge temperaturen en in een hoog tempo gestaag richting Vijlen. Na enkele tussenstops was om 17:30 uur uiteindelijk iedereen gearriveerd en waren de 148 km achter de rug.  De mountainbikers Andy en Henk hadden intussen ook al hun eerste rit erop zitten, ongeveer 60 km. 
 

 
De verbrande calorieën werden weer aangevuld met een heerlijke maaltijd van de Chinees. Onder het genot van een drankje werd de dag nog eens nabesproken en zocht iedereen moe maar voldaan zijn bedje op. 
 
Zaterdagochtend arriveerden in alle vroegte Chris en Tonny om de mountainbikers te gaan vergezellen in de  hitte. Met dit kwartet werden, in de bossen rondom Vijlen een kleine 70 km. 
 
Inmiddels waren de wielrenners bezig om te werken aan hun quotum hoogtemeters: ruim 1100 werden er aangetikt, onder andere door een klim naar het Drielandenpunt in Vaals, onder tropische omstandigheden van zo’n 35 graden. 
 

 
Gelukkig kon er ‘s avonds worden gebarbecued als beloning voor de geleverde inspanningen. 
 

 
Op zondag brak de laatste dag alweer aan. De wielrenners waren pas een half uur onderweg toen voor Marco het noodlot toesloeg: een vlaggenlijn belandde in zijn voorwiel, met een even onvermijdelijke als zware val tot gevolg. 
Na telefonisch contact met het ziekenhuis in Maastricht kon Marco komen waar bleek dat zijn schouder uit de kom was. Dit werd ‘gerepareerd’ waarna hij in de bus de terugreis moest aanvaarden.
 

 
De overgebleven groep wielrenners fietste in een gestaag tempo terug richting Sint Anthonis. Een buitje kon het plezier niet bederven en om 16:30 uur werd de oprit bij van de Rijt opgedraaid en feliciteerden de deelnemers elkaar met deze mooie prestatie. Het was weer een fantastisch fietsweekend. 
 

 
 
 
‹ Terug naar Foto's