Land van Cuijk

Holland Classic 2018

Zondag 6 mei was het zover, de "Holland Classic". De Holland Classic vindt plaats op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. Met zeven TOS-ers zijn we s'morgensvroeg om half acht richting Arnhem vertrokken.
Mountainbiker Twan kon kiezen uit 20 km, 30 km of 40 km. De racefietsers John en John en John, maar ook Theo, Jan en Peter konden kiezen uit 3 racefietslussen van 60 km. De lussen zijn ingedeeld zoals skipistes: blauw is relatief makkelijk, rood wat moeilijker en zwart is zwaar.

De blauwe route is een prachtige tocht over dijken, door de Betuwe én met mooie beklimmingen zoals de Boersberg en Grebbeberg.
De rode route gaat dwars door Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het is zeer uitzonderlijk dat we toestemming krijgen om hier te fietsen! Bij Hoenderloo verlaat je het park en ga je via de Woeste Hoeve langs de Loenense watervallen naar de Loenermark. Vervolgens kom je langs Nationaal Park Veluwezoom waar de Schotse Hooglanders je herkauwend aankijken.
De zwarte route is voor fanatieke fietsers die van het betere klimwerk houden. Op deze route bedwing je namelijk zo’n 850 hoogtemeters! Beklim de Zijpenberg en geniet van het schitterende uitzicht. Ook andere klimmetjes zoals het Rozenbos en de Emma Pyramide zijn mooie uitdagingen.

Het weer was de hele week al prachtig en zo ook deze dag!
We hebben met z'n zevenen mogen genieten van een prachtige dag waar met de nodige proviant (lees bananen en repen) de vele hoogtemeters niet geschuwd werden. Op het festivalterrein hebben we verder nog kunnen genieten van de optredens, koffie,  de BMX World Cup enz.

Zo’n 2000 toerfietsers rijden zonovergoten Holland Classic
‹ Terug naar Foto's